Podcasts  

Zin in een moment voor jezelf? Of wil je je even afsluiten van je omgeving, lekker ontspannen of je treinrit wat aangenamer maken? Zet een podcast aan!

Wat maakt het luisteren naar een podcast zo ontspannend? Misschien is het dat je even alleen maar prikkels binnenkrijgt via je oren. Of dat je je kunt laten meevoeren door een fijn gesprek of juist een spannend verhaal. 

Je kunt een podcast beluisteren via je smartphone of tablet dankzij podcast-apps en streamingdiensten zoals Spotify. Op die manier kun je er op elk moment naar luisteren, of je nu rustig ontspant in de zetel of onderweg bent met de trein.

We zetten enkele aanraders op een rijtje:

 

Nog 9 minuten

Nog 9 minuten, meer heb je niet nodig om de diepe rust en ontspanning in jezelf te vinden. Laat jezelf in slaap wiegen op deze begeleide meditaties van Hilde De Baerdemaeker, Jutta Borms en Evi Hanssen en droom weg op de prachtige muziek van Patrick Hamilton.

 

Bob

De 6-delige podcast Bob is het verhaal van de fragiele 84-jarige Elisa, die sinds kort alleen nog maar kan praten over haar oude jeugdliefde en het kind dat zij gedwongen heeft moeten afstaan aan een klooster. Mirke, Nele en Siona gaan op zoek naar de waarheid. Is Bob een levensgroot geheim dat ze haar hele leven met zich mee heeft gedragen, of de fantasie van een dementerende vrouw?

 

Maanlopers

‘Maanlopers’ is een podcast over het mentaal welzijn van jongeren. Ze gingen samen op zoek naar zes leeftijdsgenoten en zes thema’s die ze bespreekbaar willen maken. Het doel van Maanlopers is dat de taboesfeer verdwijnt en dat iedereen die naar de podcast zal luisteren herkenbaarheid vindt in wat er gezegd wordt.

Maak een rustplan. Voeg deze rustgever toe aan jouw rustplan.
  • variabel
  • luisterverhaal
  • jongeren
  • volwassenen
Materiaal:

Smartphone of tablet met koptelefoon of oortjes.

Bronnen:

Blijtijds.nl (Z.D.). Zes podcasts om mee te ontspannen. Geraadpleegd op https://www.blijtijds.nl/lifestyle/even-lekker-ontspannen-doe-je-met-deze-6-podcasts/

Happinez.nl (Z.D.). Zeven podcasts om uren naar te luisteren. Geraadpleegd op https://www.happinez.nl/favorites/zeven-podcasts-om-uren-naar-luisteren/